Sági Richárd

Pszichológus, képzésben levő család és párterapeuta

PÁRBAJOK PSZICHOLÓGIAI KÖZPONT

Sági Richárd

Magánemberként:

Budapest agglomerációjában élő családba születtem, szoros, egymást támogató, és egymással síró, nevető nem túl nagy családba. Sokáig bizonytalankodtam a jövőmmel kapcsolatban, kerestem az utamat. Kipróbáltam magam bolti eladóként, de bejutottam az általános orvosi szakra is, azonban a lélekgyógyászat világa az, amely igazán megragadott.

A pszichológia felé saját lelki vívódásom is terelgetett, párkapcsolati nehézségem okán rájöttem arra, hogy mennyire fontos a családom mellett egy külső támogató segítség is, aki / amely tudatosan, ugyanakkor belehelyezkedve a problémákba rávezethet a lehetséges megoldásokra, közösen megkeresve a lehetséges utakat. Munkám során pontosan azt a segítséget szeretném én is megadni a hozzám fordulóknak, amelyet jómagam is kaptam a saját életvezetési krízisemben, amelyet párommal megoldottunk és pozitívan rendeződött. Úgy gondolom, hogy a magánéleti nehézségeimet és ezáltal tapasztalataimat felhasználva támogatni tudom a hozzám fordulókat.

Túrázós, társasjátékot kedvelő, életszerető fiatalember vagyok, alapvető „nagy” célom egy boldog család, gyermekek vállalásával.

Szakemberként:

„Célom, hogy segítsem klienseimet kilépni a lelki nehézségekből és átvezetni őket egy érzelmileg stabilabb élet ajtaján.” Okleveles pszichológusként a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia
mesterképzésének Interperszonális és interkulturális specializációján végeztem. Szupervíziós
fázisban levő pár- és családterapeutaként pedig a párkapcsolatok és családon belüli krízisek feldolgozásában igyekszem célirányos segítséget nyújtani. Ugyanakkor pszichiátriai gondozóként sok tapasztalatot szereztem nehezebb sorsú és mentális beteg felnőttek életvezetési tanácsadásában is.

Iskolapszichológusként rendszeresen találkozom gyermek és serdülő korúak problémáival,
így hatékonyan tudom támogatni őket konfliktus kezelésben, krízisek során. Rendszerszemléletű hozzáállásommal megfelelő alapossággal tudom átlátni a klienseim – kortól függetlenül – élethelyzeteit, kapcsolatait és kognitív módszerekkel, értő odafigyeléssel és empátiával tudom őket segíteni.

Az emberi fejlődőképesség figyelembevételével igyekszem átvezetni a segítségért fordulókat az életszakaszok elakadásain. Eddigi ismereteimmel és tapasztalatommal segítek új erőre kapni, a kívánt eredmények elérése érdekében. Az így megnyitott lehetőségek eredményezte nézőpont változás élménye útján támogatom klienseimet az önismeret fejlesztésében, a problémák átkeretezésében. Mindezt biztonságos környezetben végzett közös munkával érjük el, amely megadja a lehetőséget az egészségesebb, teherbíróbb lelki egyensúly kialakítására. Ezeken az alapokon felépítve támogatom, hogy rendszert alakítson ki és tartson az életében és a fejében is.

Kedves ébredő erejű, önbizalommal rendelkező páciensem. Tudom, hogy Ön önbizalommal rendelkezik, hiszen felkereste egy diplomás pszichológus segítségét és elég bátor ahhoz, hogy segítséget kérjen.