Péczely Olga

Család-és párterapeuta, Szexuálterapeuta

PÁRBAJOK PSZICHOLÓGIAI KÖZPONT

Magánemberként:

Péczely Olga vagyok. Elsősorban egy nagyszerű kisfiú és egy tündéri kislány anyukája. A legfontosabb számomra, hogy az ő életük rendben legyen. A család és munka közötti egyensúlyozás be kell valljam, nem egyszerű.

Akik családban, párkapcsolatban élnek jól tudják mennyi kitartás, önfegyelem, energia, lemondás és persze szeretet kell a jó kapcsolat megőrzéséhez.

 Bizony jó lenne ha mindez könnyedén, nagyobb akadályok nélkül működhetne, mert ettől még nem válna unalmassá az életünk. Azonban a való életben folyamatosan próbákat kell kiállnunk, melyek olykor nagyon kemények és fájóak.

Hiszek a párterápiában és hiszek a családterápiában. Mind a kettő nagyon nagy erőt rejt magában. De egyiknél sincs a kezemben egy varázspálca, amellyel egy csapásra minden megváltoztatható. Ez egy folyamat, amelyben elengedhetetlen a vágy és az akarat a “régi szép idők” visszaállítására. Ha úgy érzi, ez megvan Önben, akkor a legfontosabb lépést már meg is tette.

Jól tudom, nem könnyű megnyílni, beismerni problémáinkat, beszélni róluk és szembenézni velük. Sosem szégyen ebben valaki segítségét kérni. A megoldás kulcsa mindenkinek a saját kezében van, amihez olykor szükséges némi iránymutatás, hogy a jó ajtóhoz a jó kulcsot használjuk.

Szakemberként:

Első és második diplomámat az Elte Btk-n szereztem. Az itt megkezdett pedagógiai és pszichológiai tanulmányaim tették lehetővé, hogy a Magyar Családterápiás Egyesületnél pár- és családterapeutának képződjek tovább.

Kutatási területem a párkapcsolatban élők munkahelyi hűtlensége. A munkahelyen köttetett kapcsolatok témakörében ugyanúgy érintett férfi és nő, legyen akár fiatal és idős, pályakezdő és profi, karrierista és kevésbé ambiciózus, hisz mindenki valamilyen munkahelyen tölti napjainak jelentős részét. Mondhatjuk tehát, hogy korosztálytól függetlenül mindenkinek van egy többnyire határozott elképzelése, véleménye esetleg tapasztalata is ebben a témában.

Vélemények millióit lehet olvasni különböző szakirodalmakban, tanulmányokban és magazinokban. Válogatás nélkül szembesülhetünk azzal, hogy mit gondolnak az emberek. A munkahely falain belül mindegy, hogy flört, egyszeri félrelépés vagy többszöri megcsalás, esetleg hosszabb viszony netán igaz szerelem alakul ki két ember között, mindig biztosra vehető, nem lehet titokban tartani és mindenkinek határozott véleménye lesz a kapcsolatról. Akárhogyan is alakul a románc, végkimenetelétől függetlenül háborgó vizekre eveznek a ”szerelmes párok”.

Az, hogy ki hogyan jut el arra a pontra, amikor máshol keresi ”boldogságát” legtöbbször csak utólag derül ki, hiszen sokszor maguk a szereplők előtt sem világosak az indítékok. Tetteink mozgatórugóját akkor kezdjük valamelyest megérteni, amikor már oszladoznak fejünk felett a felhők.