Futó Péter

Pszichológus, coach, sématerapeuta-jelölt

PÁRBAJOK PSZICHOLÓGIAI KÖZPONT

Futó Péter

Magánemberként:

Egy 7 gyerekes család 4. gyermekeként láttam meg a napvilágot. Talán ezért is lételemem az kommunikáció és a kapcsolódás. A sok testvér mellett megtanultam figyelni, kérdezni, érvelni, ha a szükség úgy kívánta. Testvéreimmel továbbra is szoros a kapcsolatom, jóban rosszban támogatjuk egymást.

Mindig is érdekeltek az emberek, a motivációk melyek meghatározzak a viselkedést, ez vezetett a pszichológia felé. Volt részem hosszú kapcsolatban, házasságban és válásban is, tudom, milyen munka mellett tanulni és építeni a saját jövőnket, illetve azt is, hogy mennyire fontos a mai világban a rugalmasság és az önismeret. Mindezek tanulságaival is gazdagodtam eddigi életem során.

Szabadidőben olvasni, kirándulni szeretek. Érdekel a fotózás és a futás is, több félmaratont is teljesítettem.

Szakemberként:

A változás útján szeretném az embereket kísérni, ezért lettem pszichológus. Érdekel az emberi motiváció, szeretném inspirálni az embereket a változásra. Hiszek abban, hogy „nem is annyira képességeink különböztetnek meg minket, mint inkább az, hogy mennyire merjük kihasználni őket.”

Szegeden végeztem pszichológia szakon, majd az OH kártyával való munka ismereteit sajátítottam el. Elvégeztem a coaching képzést is, és jelenleg sématerápiás képzésben veszek részt. Klienseimnek önismeret, önfejlesztés, elakadás – és változáskezelés, életvezetési nehézségek, kommunikációs problémák, illetve stressz kezelésben tudok segíteni. Hiszem, hogy mindenkiben benne van a remélt változás, csak megfelelő kitartás és támogató környezet kell hozzá. Lehet ez egy ítélkezésmentes hallgatás vagy pár inspiráló kép és fogalom, melyekkel dolgozva lehetősége nyílik a kliensnek új oldalról rátekinteni az elakadást okozó problémára.

Pszichológusként nem oldhatom meg a klienseim helyett a problémáikat, rendelkezésükre bocsáthatok azonban minden információt, eszközt, módszert, technikát és szakmai támogatást, amelynek segítségével képessé válnak a megoldásra és napról-napra boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élhetnek.