Szabó Nikolett

Pszichológus, képzésben lévő Család-és párterapeuta

PÁRBAJOK PSZICHOLÓGIAI KÖZPONT

Szabó Nikolett

Magánemberként:

Szabó Nikolett vagyok. Egy vidéki kis faluból származom Győr-Moson-Sopron megyéből, és életem során kétszer is megtapasztaltam, milyen az, amikor kisebb közösségből egy nagyobb egységbe bekerül az ember. Szeretem magam egy családi folyamatnak a részeként látni, emiatt fontosnak tartom ismerni saját családtörténetemet és az ebben elfoglalt helyemet. Évek óta párkapcsolatban élek, úgyhogy magam is tapasztalom, hogy a stabil és jól működő kapcsolatok fenntartása sok időt és energiát kíván. Az életszakaszomból is adódóan jelenleg leginkább azon dolgozom, hogy a munka és a magánélet közötti finom egyensúlyt fenntartsam. Szabadidőmben igyekszem sokat olvasni és filmes ismereteimet gyarapítani, kedvelem a mágikus realizmust, a noirt és a horrorfilmeket. A családterápiás képzésem alatt találkoztam Elena Ferrante nevével, aki azért fontos szerző számomra, mert könyveinek főszereplői sosem csak önmagukban álló személyek, hanem társas és családi kapcsolataik hálójából formálódó alakok, akikben a családi elvárások, hozományok, értékek és hiedelmek folyamatosan munkálkodnak és munkálódnak; cselekedeteik mindig egy lánc részeként vannak értelmezve.

Szakemberként:

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán szereztem okleveles pszichológus végzettséget 2020-ban, klinikai- és egészségpszichológia specializáción. Az egyetem alatt több önkéntes tevékenységbe kapcsolódtam be, hogy az elméletben megszerzett tudásom gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagítsam. Így voltam például telefonos lelkisegély vonalnál és szerencsejátékos segélyvonalnál telefonos ügyelő vagy pszichiátriai bentlakásos otthonban pszichológiai tesztek felvételében segítő személy. Ezek a munkák abban erősítettek meg, hogy óvatos kíváncsisággal forduljak azokhoz az emberekhez, akikkel dolgozom. Az egyetem elvégzését követően egy családok átmeneti otthonában kezdtem dolgozni, ahol lakhatási krízissel küzdő családoknak nyújtunk átmeneti szállást és komplex szociális és mentális ellátást. Munkám során lehetőségem van arra, hogy az általam gondozott családok életébe bekapcsolódva mindennapi, akut nehézségeik feloldásában segítsek. Ennek a folyamatnak egy fontos eszköze a megfelelő célok állítása, amelyben sokat segít nekem a családok rendszerszemléletű megközelítése.

Jelenleg képzésben levő család- és párterapeutaként koterapeuta párommal, Nagy Lillával várjuk a hozzánk érkező családokat. A folyamatokat szupervízióba visszük.