Nagy Petra

Magánemberként 

Nagy Petra vagyok, pszichológus, szexuálpszichológiai szakpszichológus jelölt. Az életem három nélkülözhetetlen alappillére az életszeretetem, a barátaim és a családom. Imádok élni, kiegyensúlyozottnak lenni, megtalálni minden pillanatban az értéket, humorral és öniróniával átlibbenni a nehéz helyzeteken. Viszont azt kell, hogy mondjam, semmi sem működik anélkül, hogy elsőként megtanulnánk saját magunkat elfogadni, sőt, tovább megyek, szeretni. Ez nem egoizmus – a lehető legjobb dolog, ha az ember képes arra, hogy a saját maga barátja legyen. A reális énkép kialakítása rengeteg mindent megkönnyít, nekem pedig nem titkolt célom, hogy segítsek a körülöttem lévőknek megtalálni azokat a pontokat, amelyek révén elsajátíthatják ezt a szuperképességet. Ha a saját magunkba vetett hitünk stabil, képesek leszünk arra, hogy az élet viszontagságait, a rengeteg kihívást, amely előtt állunk átkeretezzük, pozitív kontextusba helyezzük. Csak ezután építkezhetünk tovább, és következhet a tágabb környezet, a család, a barátok. Számomra ők jelentik a legfőbb rekreációs lehetőséget, belőlük merítkezem. 

Szakemberként

Soha nem volt kérdés számomra, hogy pszichológus leszek. Már tízéves koromban különféle elemzéseket írtam emberekről, és diagnosztizáltam a családtagjaimat mentális betegségekkel, például a nagymamámat „magában beszéléssel”. Így hát nem meglepő módon pár évvel később megszereztem az ELTE-n a pszichológiai alapképzés diplomámat – ezúttal már nem játékiból.
A lelki egészségnek két kritériuma van: képesség a munkára és képesség a szeretetre.” /Sigmund Freud/
A pályám folytatása pontosan a fenti idézet két alapgondolatára épül. Képesség a munkára – vajon mit jelent ez? Életünk legnagyobb hányadát munkával töltjük, éppen ezért esszenciális, hogy olyan környezetben tegyük, ahol jól érezzük magunkat. A munka világához köthető problémákon könnyűszerrel tudnak segíteni a szakemberek – okleveles pszichológus végzettségemet munka– és szervezetpszichológia szakon a BME-n szereztem. A diplomamunkám fő témája a munkamánia és a munka-magánélet egyensúly megteremtése volt, középpontba helyezve a szülői háttér fontosságát és az önbecsülést. Az egyetem utolsó félévével párhuzamosan elvégeztem az iCons Hungary Kft. trénerképzőjét is, így még nagyobb rálátást kaptam és tapasztalatot nyertem a különféle csoportdinamikai helyzetekre, azok kezelésére és fejlesztésére – a megszerzett tudást kamatoztatva jelenleg is trénerként dolgozom. 
Képesség a szeretetre – mit csinálunk, amikor nem dolgozunk? Túlnyomó többségében a családunkkal vagyunk, vagy próbálunk családot alapítani – hiszen ez a legősibb biológiai ösztönünk. Mindig is érdekeltek a megváltozott világunk szocializációs folyamatai, illetve az, hogy az új életritmus, valamint a közösségi média hogyan alakítja át ismerkedési– és intim szokásainkat, énképünket, önértékelésünket. Már az alapképzésem szakdolgozatát is erre a témára építettem, 1700 főt kérdeztem meg hosszú– és rövidtávú párválasztási stratégiáiról. Annak érdekében, hogy megfelelő módon tudjak segíteni a hozzám fordulóknak, jelenleg szexuálpszichológiai szakpszichológus képzésemet végzem az ELTE-n, és terveim szerint a pár– és családterápiás módszerspecifikus képzést is elkezdem a közeljövőben. 
Ahhoz, hogy valakiből jó pszichológus váljon, szükséges egy bizonyos affinitás, egy megmagyarázhatatlan készség. Egy olyan személyiség, amely melegséget áraszt, és bizalmat vált ki az emberekből. Ha úgy gondolja, hogy tudnánk közösen dolgozni, forduljon hozzám bizalommal.

Kérdése van?
Kérjen időpontot most!
Tovább a kapcsolatokhoz >>