Nagy Lilla

Pszichológus, képzésben lévő Család-és párterapeuta

PÁRBAJOK PSZICHOLÓGIAI KÖZPONT

Nagy Lilla

Magánemberként:

Nagy Lilla vagyok. Magánéletemben a legfontosabbak számomra az emberi kapcsolataim, a szeretteimmel töltött idő alatt tudok feltöltődni igazán. Én már Budapesten születtem, viszont szinte az egész családom Békés megyéből származik, vagy még most is ott él. Emiatt megéltem az életemben azt a küzdelmet, hogy mekkora kihívás a nagy távolság ellenére is fenntartani a jó kapcsolatot másokkal. Évek óta élek boldog párkapcsolatban, amelyben a számos pozitív érzés, megélés mellett megtapasztalhattam annak a nehézségét is, hogy minden ember más-más mintát hoz magával a saját családjából a párkapcsolatába. Így a mi kapcsolatunkban is voltak hullámvölgyek, ami egy teljesen természetes jelenség a kapcsolat fejlődése közben. Már egyetemista voltam, amikor egy mozaikcsalád tagjává váltam, ez hatalmas váltás volt az addigi megszokott családi struktúránkhoz képest. Így a saját életemben is megtapasztaltam, hogy mennyire fontos a saját érdekeink és az egészséges határaink meghúzása mellett az alkalmazkodás is, főként, hogy az évek során számos változás érheti a családot.

Szabadidőmben igyekszek a sportolásra is időt szakítani, hetente többször járok csoportos edzésekre. A sportolás közben is az tud a leginkább motiválni, ha a többiekkel együtt küzdünk a céljaink eléréséért. A sportolás mellett szívesen olvasok egy izgalmas könyvet vagy nézek jó sorozatokat is, de legtöbbször a párommal vagy a barátaimmal szeretem a leginkább az időmet eltölteni, legyen szó akár egy kávézóban való beszélgetésről, egy társasjáték estről, vagy kirándulásról.

Szakemberként:

Okleveles pszichológus és képzésben lévő pár-és családterapeuta vagyok. Pszichológiai tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, illetve az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanácsadás-és iskolapszichológia szakirányán végeztem el. A mesterképzés alatt igyekeztem minél több gyakorlati tudást szerezni, így másfél évig dolgoztam a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványnál, ami egy 24 év alattiaknak illetve az értük aggódó felnőtteknek fenntartott lelkisegély-vonal. A pár-és családterápiák tartásán kívül egy pedagógiai szakszolgálatban dolgozok pszichológusként. Jelenleg a munkám mellett a Magyar Családterápiás Egyesület képzésének szupervíziós fázisában veszek részt. Már a pszichológia alapképzés alatt is elkezdett érdekelni a családterápiás szemlélet, hogy rendszerszinten próbál segíteni a családnak. Hiszek benne, hogy rengeteg olyan eset van, amikor a tünetet nem elég egy egyéni folyamatban kezelni, az egész családi rendszer változására van szükség ahhoz, hogy hatékony legyen a segítő folyamat. Sok esetben a családok egy krízishelyzetben (legyen az akár egy gyermek születése vagy egy váratlan negatív életesemény) maguktól is tudnak alkalmazkodni, de teljesen természetes, hogy előfordul olyan is egy család életében, hogy külső segítségre van szükség. Munkatársammal, Szabó Nikolettel várjuk megkeresésüket, ha úgy érzik, valamiben elakadtak, és szeretnének ennek a feloldásához segítséget kérni.