Mocsányi Kata

Pszichológus, Gyászcsoportvezető, Business és Life coach

PÁRBAJOK PSZICHOLÓGIAI KÖZPONT

Mocsányi Kata

Magánemberként:

Kislánykoromban arról ábrándoztam, hogy öt gyermekem lesz, s egy hatalmas, „mesebeli” erdőben fogok élni… Most, az ötvenedik évemben járva, három gyermekem és két unokám körülöttem zsibong, két égi gyermekem a szívemben, s a Tihanyi-félszigeten járva egyedül, illetve a családdal a tájat szemlélve, vagy a nehézségeikkel küzdő klienseimet kísérve – úgy érzem, beteljesedik az Életem, s mindaz a nehéz, amin átmentem, olyan kinccsé változott bennem, melyekkel Másokat szolgálhatok. Így Hála van bennem az Élet iránt. Ezzel a „kincsesládikóval felszerelkezve” tudom a hozzám fordulókat kísérni egy darabon, támogatni saját „kincsvadászatukban”.

Milyen élményekből, tapasztalatokból, inspirációkból táplálkozom segítői munkámban?

  • Gyermekkoromtól az erdőjárás és a tájfutás segít a feltöltődésben.
  • Magánéleti, párkapcsolati boldogságaim és kudarcaim, válásom és újrakezdéseim, mind értékes tapasztalatokkal szolgáltak.
  • Kislányom és kisfiaim, unokáim születése.
  • Svájci természetgyógyász központban eltöltött „work and study” hónapjaim, Shiatsu terapeutává válásom.
  • Strokeom nyomán fél látóterem elvesztése, addigi mozgási és érzékelési potenciálom beszűkülése, Édesapám lebénulása megmutatták nekem az igazi küzdelmet és az abból való felemelkedést.
  • Jezsuita lelkigyakorlatok, szemlélődő meditácó, Mustó Péter, Richard Rohr, Thomas Merton, Anselm Grün, Henri J. M. Nouwen szellemisége, könyvei mind hozzátettek lelki fejlődésemhez.
  • Másfél éve, a pandémia során „részleges” életformámmá vált a tihanyi Lét, a mindennapi hajnali meditációk, „egységben élés” a Balatonnal, a tágasság élménye.

Szakemberként:

Pszichológiai tanulmányaimat az ELTE BTK-n Tanácsadás, munka- és szervezetpszichológia szakirányon végeztem, miután két évig biológusnak tanultam. Azóta folyamatosan tágult és mélyült a tapasztalatom, képzettségem – melyekhez mind-mind személyes életem eseményei, kihívásai, veszteségei vezettek – így formálva át „ajándékká”, kinccsé bennem az élet kihívásait. Azt gondolom, ezen az Úton hitelesen tudom kísérni a hozzám támogatásért fordulókat, ezt tekintem „transzformatív Útnak”.

További végzettségeim: Gyászcsoportvezető: pre- és perinatális gyász továbbképzéssel, T-csoport tréner (kommunikáció, konflituskezelés, egyéni és szervezeti mentálhigiéné specialista), Business és Life coach, Shiatsu gyógyász, Erdőmerülés programvezető.

Folyamatban lévő képzéseim: Keresztény Mentor, Család- és Rendszerállító.

Várom megkeresésedet, ha:

  • veszteség, betegség, nehézségek értek, s úgy érzed, nem tudsz hatékonyan megbirkózni velük („elakadt” gyász esetén: szeretted elvesztése, szakítás, válás, babavesztés…),
  • ha “beleragadtál” egy megterhelő élethelyzetbe, s úgy érzed, túl sok, “nem bírod tovább”, elfogyott az erőd, ha megszenvedted ahol vagy, de nem látod, merre Tovább,
  • stresszkezelési módszerek, rezilienciád (lelki ellenállóképességed) növelés érdekében keresel szakembert.