Lénárt-Juhász Anna

Pszichológus, képzésben lévő Család-és párterapeuta, Tanácsadó Szakpszichológus

PÁRBAJOK PSZICHOLÓGIAI KÖZPONT

Lénárt-Juhász Anna

Magánemberként:

Ifjú házasként a férjemmel most tapasztaljuk meg a közös családunk kialakításának szépségeit, nehézségeit. Munkám során azt képviselem, amit a magánéletemben is: fontos, hogy felkészülten vágjunk bele a házasságba. A szerelem mellett a jó kapcsolat alapja, hogy ismerjük egymás gondolatait olyan központi kérdésekben, mint a gyermekvállalás, a pénzügyek, az otthoni szerepek stb. Házasság előtt (vagy után) állóknak szeretettel ajánlom Gary Chapman 12 dolog, amit jó lett volna tudni az esküvőm előtt c. olvasmányát, ami egy jó gondolatindító lehet a pároknak ezeknek a kérdéseknek az átbeszélésére.

Nyitott és érdeklődő vagyok. Mindig is szerettem kipróbálni magam az élet különböző területein, akár sportban, tanulmányokban, zenében vagy a művészetekben, emiatt sikerül hamar megtalálnom a közös hangot a hozzám fordulókkal.

Szeretném, ha egyre több ember merne pszichológushoz fordulni mindenféle rossz érzés nélkül. Akár nehézségek megoldása miatt, de az önismeretük fejlesztése céljából is. Én úgy gondolom, hogy igazán sikeres, boldog és teljes életet a jó önismerettel, önreflexióval rendelkező emberek tudnak élni, akik egyaránt ismerik erősségeiket és gyengeségeiket. Ők képesek jól alakítani a párkapcsolati, családi és szakmai életüket leginkább. Ezért mindenkit arra bátorítok, hogy igyekezzen minél jobban megismerni önmagát. Nehézégeink, hibáink felismerését és a segítségkérés képességét az egyik legnagyobb erénynek tartom.

Szakemberként azon igyekszem, hogy a tőlem telhető legjobb tudásom szerint segítsek a hozzám fordulóknak. Keressenek bártan!

Szakemberként:

A Debreceni Egyetemen szereztem meg az alapdiplomámat, majd az ELTÉN végeztem el a mesterképzést fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakirányon. Ezután gyermekjóléti központban dolgoztam pszichológusként, később pedig gimnáziumi iskolapszichológusként. Munkám során nem csak a gyermek- és serdülőkor kihívásaival találkoztam nap, mint nap, de igyekeztem a szülőkben felmerülő kérdésekre is választ keresni. Így hamar egyértelművé vált számomra, hogy szeretnék családterápiát tanulni.

Jelenleg pár- és családterapeuta jelöltként dolgozom. Párok és családok nehézségeivel, esküvő előtt álló jegyespárokkal foglalkozom. Emellett tapasztalataimból eredően szívesen vállalok egyéni, serdülő-, illetve szülőkonzultációt. Ennek során a fiatalok önismereti kérdéseiben igyekszem segítséget nyújtani vagy a szülők gyerekeikkel kapcsolatos nehézségeit próbáljuk megoldani.

Tanulmányaimat mindig is igyekeztem önkéntes gyakorlatokkal bővíteni, és ezek segítettek abban, hogy minél több élettörténetet ismerjek meg és minél több tapasztalatot szerezzek még fiatalon. Így kerültem a fóti lovasterápiás központba, a debreceni Kenézy Gyula kórházba, illetve a pesti Bethesda gyermekklinikára. Dolgoztam önkéntesként a Máltai Szeretetszolgálatnál, a Magyar Pszichológiai Társaságnál, az ELTE kortárssegítő csapatában és a Sziget Helperekkel. Az egyetemi gyakorlatomat a Vadaskert Alapítványnál végeztem, szakdolgozatomat pedig a szülő-serdülő kötődés témakörében írtam.