Szigeti-Varga Kinga

Magánemberként

Harmóniában élni önmagunkkal az egészséges lelki élet egyik alappillére. Ehhez szükségünk van arra, hogy minél jobban megismerjük önmagunkat, az emberi viselkedés és gondolkodás mozgatórugóit, melyek építik a személyiségünket, mely által egy teljesebb boldogabb életet élhetünk. 

14 éve élek boldog házasságban egy nyitott gondolkodású, megbízható férfi oldalán. Nagyon sok energiát fektettünk mindketten a kapcsolatunkba, mert igazivá válni kemény önismereti és párkapcsolati munka. A lelki és fizikai egészségem érdekében rendszeresen sportolok. A futást és a jógázást gyakran beiktatom a napi programomba, szeretem a természetet és a jó könyveket. Nyitott és érdeklődő vagyok a zene és a művészetek iránt. 

Bagdi  Bella szavait idézem „A boldogság megtalálása nem az életed megváltoztatása, hanem az élethez való hozzáállásod megváltoztatása, nem a véletlen műve, hanem egy sor helyes gondolatok és cselekedetek következménye”

Szakemberként

A Kolozsvári  a Babes-Bolyai Tudományegyetemen szereztem okleveles pszichológus képesítésemet, tanácsadó és iskola pszichológia szakirányon. Ezután a Hospice alapítványnál helyezkedtem el ahol pszichológiai támogatást nyújtottam a betegségek folyamatában, a betegségekkel való szembesülésben,  a krízis feldolgozásában, illetve a családtagokat segítettem a veszteség és gyászfeldolgozásban. Majd Londonban a Certitude alapítványnál a bentlakók részére mentálhigiénés programok szervezésében vettem részt. Ezt követően Európai Uniós projektben tanácsadó pszichológusként több mint 1600 tanácsadást végeztem. A hozzám fordulókat a következőkben segítettem: a munkavállalást elősegítő vagy akadályozó pszichés problémákban, életvezetési nehézségekben, az erőforrások  feltárásában, motivációjuk megerősítésében, a célok megfogalmazásában, személyiségük fejlődésében támogattam a hozzám fordulókat. Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, és a lehető legjobb tudásom szerint segítsem a hozzám fordulókat.    

Jelenleg az  ELTE tanácsadó szakpszichológus képzésén veszek részt krízis szakirányon. Hiszem, hogy minden válság a változáshoz való viszonyunkat mutatja meg és magában hordozza a fejlődés lehetőségét. Módszerben az Adleri individuálpszichológiai (IP) megközelítés áll közel hozzám és individuál pszichológus jelöltként dolgozom. Adler szerint „az egyén minden erejével arra törekszik, hogy az embertársaival való együttélés összefüggéseit keresse, s azon belül saját biztonságát megtalálja”. Az IP. a pszichés működés holisztikus, individuális szemlélete . Ezt a módszert az élet minden területén lehet használni.  Jelenleg tagja vagyok a Magyar Individuálpszichológiai Egyesületnek.

A mediációval, mint speciális konfliktuskezelési módszerrel,  2017 óta foglalkozom. Fontos megjegyeznem, hogy a mediátor nem döntőbíró, hanem vitavezető. A mediáció vagy közvetítés lényege, hogy segít tisztázni a konfliktus természetét és megoldást találni, hogy a vitában álló felek közös megegyezésre jussanak. 

Témák, amelyekben segíteni tudok: kapcsolati problémák, szorongások kezelése, önismeret, önbizalomhiány, krízis, traumák feldolgozása, kudarc- siker helyzetek, élethelyzeti/döntési nehézségek, pályaválasztási nehézségek, karriertervezés, dohányzás leszokás.

Kérdése van?
Kérjen időpontot most!
Tovább a kapcsolatokhoz >>