Ilka András

Magánemberként:

Ilka András vagyok. Nagyanyától türelmet tanultam, és hogy lehetnek olyan erőforrásaink, amelyekből életünk végéig táplálkozhatunk. Nagyapától bátorságot, az egyszerűség szeretetét, és hogy túl lehet lépni a saját határainkon. Szüleimtől a munka és a tanulás értékét, a határok megtartó erejét és önállóságot tanultam. Testvéreimtől humort, elfogadást és bajtársiasságot. 

Feleségem által tudtam rálátást nyerni arra, hogy milyen mintákat hoztam otthonról és hogy nem csak ezek lehetnek normálisak. Átélhettük, hogy miként lehet két mintát összefűzni és egy sajátot, közöset formálni belőle. A válásunk alatt pedig világossá vált, hogy miért különösen fontos a kommunikáció és a tudatosság a kapcsolatokhoz.

Szakemberként:

A PPKE-n és a PTE-n tanultam pszichológiát, egyetemi éveim alatt különösképp a kötődés és a párkapcsolatok összefüggései érdekeltek. A Napfogyatkozás Egyesület szereztem gyászcsoport vezető képesítést. A Magyar Családterápiás Szövetségnél tanultam pár és családterápiát. 

Tolsztoj úgy vélte, hogy minden boldog család hasonló. És minden boldogtalan család a maga módján boldogtalan. 

Családsegítőben, gyermekotthonban pszichológusként, szenvedélybetegekkel és családjukkal, vagy a magánpraxisban dolgozva szerzett terápiás tapasztalatom épp az ellenkezőjét láttatja velem. A boldogtalan kapcsolatok eléggé hasonlóak, ugyanakkor jól élni százféleképp lehet. Ez azt is jelenti, hogy a jó kapcsolatoknak nincs egyetlen “receptje”, amit követve biztos a végeredmény. 

Mi abban segítünk, hogy a párok összeállítsák a saját receptjüket, közösen megalkossák azt a kapcsolatot, amely csak rájuk jellemző, amelyben jól tudnak élni. Néha kacskaringós út vezet odáig, tele bizonytalansággal, félelemmel, magánnyal, tehetetlenséggel és indulatokkal. Ilyenkor jó szolgálatot tehet valaki, aki kíséri őket azt útjukon.

Komoly emberi érték számomra az a képesség, hogy támogassuk és elismerjük embertársainkat.

ÍRÁSAIM:

Az ember változik és marad ugyanaz – A kapcsolati forgatókönyvek

Leválás és felelősség

Kérdése van?
Kérjen időpontot most!
Tovább a kapcsolatokhoz >>