Gudor Bernadett

Magánemberként

Családi és baráti kapcsolataimon túl a sport az, amitől kiteljesedem. Szüleim hitelesen képviselték a mozgás szeretetét. Nekik köszönhetem azt, hogy a részemmé vált és ennyi idő elteltével is kitartást, valamint szenvedélyt jelent nekem. Valami olyat, amiből meríthetek, amitől önmagam vagyok. Néhány éve a futásban és a sziklamászásban találom meg leginkább ezt az érzést.

Életvitelemben és világlátásomban osztozom párommal, akivel egyszerre élhetem meg a biztonságot és azt, ahogyan komfortzónánkból kilépve találjuk meg új határainkat.

Származási családom stabil bázis világomban. Ez a létbiztonságot nyújtó, megtartó háttér azonban nem jelenti, hogy személyiségformálódásom során ne élnék meg krízishelyzeteket, sérelmeket, vagy traumatizáló eseményeket. Sajátélményű pszichoterápiámban határaim és kapcsolataim megmunkálása, valamint saját árnyoldalam megismerése igényel leginkább kitartást és küzdelmet a részemről.

Szakemberként

Pszichológus mesterdiplomámat az ELTE-n szereztem, klinikai és egészségpszichológia szakirányon. ​Gyakorlati tapasztalatot leginkább jelenlegi munkahelyemen, a Vakok Állami Intézetében szereztem. Az intézetben látássérült és vak klienseim traumafeldolgozását, valamint egyéb területen megjelenő elakadásaikkal való megküzdését segítem.

A természetközeliség és a befelé figyelés iránti vágy hozott közel az autogén tréning relaxációhoz. A módszert a Magyar Szimbólumterápiás Egyesületnél sajátítottam el 2016-ban.

A családterapeutává válás akkor fogalmazódott meg bennem, amikor az egyéni konzultációk során egyre többször tapasztaltam, hogy a család, mint rendszer, egységben szemlélése hozzáadott értékkel bír, mely szemlélet egyéni beszélgetések során is követhető irányvonalat ad. Akkori elhatározásom eredményeképpen jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesületnél képződöm.

Úgy gondolom nehézségeink, elakadásaink, – melyek gyakran jelentést hordozva ismétlődnek életünkben – megterhelő érzéseket keltenek bennünk, elterelve a fókuszt testi- lelki töltekezésünkről. Ámde tanulható, hogyan figyeljünk befelé, hogyan hangolódjunk rá testünk egyedi működésmódjára, hogy annak jelzéseit ne tompítani, hanem megérteni vágyjuk.

Egyéni tanácsadással, illetve autogén tréning relaxációval segítek a hozzám fordulóknak közelebb kerülni belső világukhoz, érzéseikhez, hogy tisztábban lássák adott élethelyzetüket, kapcsolataikat, és elakadásaik valódi lényegét. Ha tudatosabbá válunk és feltérképezzük erőforrásainkat, képesek lehetünk nehéz érzéseink felismerésére, a helyzet reális értékelésére, valamint empatizálni tudunk a másik féllel, megérteni motivációit. Ez a működés lehetővé teszi, hogy konfliktushelyzetben a másikat ne távolítsuk magunktól, hanem együtt gondolkodva, önmagunkból valamit kölcsönösen megosztva éljünk.

Ha a leírtak alapján szimpatikusnak találja szemléletem, szívesen beszélgetne velem, esetleg kipróbálná az autogén tréning relaxációt, várom jelentkezését!

Kérdése van?
Kérjen időpontot most!
Tovább a kapcsolatokhoz >>