Bagó Krisztina

Please scroll down for English version

Magánemberként:
Bagó Krisztina vagyok, eredeti végzettségem szerint pedagógus. Kiskorom óta vonz a pszichológia, az emberekkel való foglalkozás és a segítő szakmák világa. Egyszerre szerettem volna lenni gyermekorvos, pszichológus, gyógypedagógus, de a kezdeti diákkori határozatlanságom és némi szülői nyomás hatására első utam azonban mégis a bölcsészkarra vezetett, ahol történelem és angol szakos diplomám szereztem. Azonban már az egyetemi évek alatt elsajátított pszichológiai tanulmányaim során sejtettem, hogy ehhez az úthoz lesz még közöm, hisz nagyon magával ragadott az emberi lélek működésének megismerése, és a sok éves tanári tapasztalatom során szintén megerősítést kapott az a vágy, miszerint más területen is szeretnék emberekkel foglalkozni, és segítőként résztvenni az életükben. Rengeteg önismereti munkám és saját személyes tapasztalataim kapcsán ismerkedtem meg a családterápia rendszerével, ami mondhatni szerelem volt első látásra, így alapdiplomám segítségével nem volt akadály, hogy harmadik diplomaként megszerezzem a családkonzulens/családterapeuta címet. Ekkor éreztem meg, azt hogy megérkeztem, és innentől ez a munka szerelemmé vált az életemben. Három kiskamasz gyermek anyukájaként azt gondolom, már bátran állíthatom, hogy van némi tapasztalatom a családok különböző életszakaszainak örömeiben, de ugyanakkor nehézségeiben egyaránt. Megtapasztalhattam, milyen hatással van a párkapcsolatra az első gyermek érkezése, majd átéltem a kisgyermekesek alig alvós, némiképp hektikus életét, a felmerülő normatív nehézségeket, most pedig rálátást kapok, milyen hatással is van a kiskamaszkor a család egészére, mint rendszerre.

Szakemberként:
2003/2004-ben szereztem meg a történelem-angol szakos diplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet és Társadalomtudományi Karán, majd 2015-ben a Wesley János Főiskolán családkonzulens/családterapeuta címet szereztem. 2015-től kezdve, a tanítás mellett kezdetben önkéntesként, majd később és napjainkig is külsős munkatársként a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyerekjóléti Központban dolgozom családkonzulensként, számos család életét kísérve. 2016-tól a Pszichofészek rendelő keretein is belül vezetünk családterápiákat egy kolléganőmmel, ezen évek alatt sok család életében tudtunk segíteni megtalálni a változáshoz vezető utat, mely által kiegyensúlyozottabban tudnak èlni. Munkám során megtapasztaltam, hogy a mai világban egyre többen érdeklődnek olyan segítő eszközök iránt, amely nemcsak önmagukkal, a párokkal, és azok nehézségeivel foglalkoznak, hanem az egész együtt élő családot, mint rendszert figyelembe veszik, mindenki véleményére kíváncsiak és a változást közös erővel létrehozhatónak képzelik. Az általunk elsajátított és ajánlott családkonzultáció/terápia olyan terápiás irányzat, amely a családi akadályokat, családon belüli működési zavarokat a családi kapcsolatrendszeren keresztül közelíti meg. Az emberi viszonyokat nagyban befolyásolja a párok, valamint a családtagok közti kommunikáció, és azok a viselkedési minták, melyeket sokszor öntudatlanul hordozunk generációkon át. Sokszor ezek a nem megfelelő, berögzült szokások azok, amelyek következményei és okai is lehetnek a párok közti, valamint a családon belüli problémáknak. A család/ párkonzultációs irányzat szerint nemcsak a személyiségünk megy át bizonyos fejlődési szakaszokon, amikor is különböző nehézségekbe ütközik, hanem egy párkapcsolat, valamint egy család is hasonló szakaszokat él meg, és ezekhez a változásokhoz sokszor nem könnyű alkalmazkodni. Egy család/párkonzultáció keretein belül ilyenkor azért dolgozunk, hogy a párok és a családok megfelelő megoldást találjanak az együttélés során felmerülő nehézségekre, konfliktusokra, elakadásokra.

ENGLISH VERSION

As an individual:

I am Krisztina Bagó, according to my original education, I am a teacher. Since my childhood I have been attracted to psychology, dealing with people and being a professional helper, but finally I learned English and History at the university. Since I studied a lot of psychology during my university years I realized that I would still have something to do with this path, as I was very captivated by learning about the workings of the human soul.  Many years of teaching experience have also confirmed the desire that I would like to deal with people in other areas and participate in their lives and as a helper. Finally I got acquainted with the system of family therapy, which was love at first sight in my life, so I got my third degree as a family counsellor / family therapist. As the mother of three teenage children, I think I can say that I have some experience with the different life cycles of the family, not only in the joys but also in the difficulties of this life. I was able to experience the impact of arrival of the first child on the relationship and then I got to know the normative difficulties of life with small children, and now I get an insight what effect adolescence has on the family as a whole as a system.

As a specialist:

In 2003/2004 I got my degrees in History and English at Pázmány Péter Catholic University of Humanities and Social Sciences, then in 2015 at Wesley John College I earned the title of family counsellor / family therapist. From 2015 to these days, in addition to teaching, I work at Social Service Provider and The Child Welfare Centre of the eight district in Budapest, as a family counsellor. From 2016, I also work within the framework of the Pszichofészek as a family counsellor with a colleague of mine, and during these years we we were able to help in the lives of many families, finding their path to live in a more balanced way.

Kérdése van?
Kérjen időpontot most!
Tovább a kapcsolatokhoz >>