Döntés kérdése!

Rengeteg nő és férfi panaszkodik a szexuális életükben jelentkező hiányokról. Vannak férfiak, akik keveslik együttléteik számát, és vannak nők, akik úgy érzik párjuk nem tudja megtalálni a hozzájuk vezető utat. Nem találják a közös hangot, nem tudnak egymásnak örömet szerezni. A nő nem érti mit mond a férfi és a férfi nem érti mit mond a nő. Az évek múlásával szép lassan elkezdenek távolodni egymástól, esetleg máshol keresni boldogságukat.

Pedig ha odafigyelnének és meghallanák mit mond a másik megértenék ki hol “hibázik”. Persze a “kapok”, sosem jön az “adok” nélkül. Eleinte semmi sem jön természetesen, mindenre rá kell hangolódni, amihez nélkülözhetetlen a kitartás.

Nagyon fontos kérdés, hogy vajon képmutatás-e az, ha szexuális téren szeretetet mutatok az iránt a személy iránt, akivel szemben negatív érzéseket táplálok?

Világos különbséget kell tenni a szeretet, mint érzés és mint cselekvés között. Ha meglévőknek állítunk be olyan érzéseket, amelyeket nem érzünk, az képmutatás és megtévesztés, amire nem épülhet meghitt kapcsolat. De pusztán elhatározás dolga, hogy szeretetből megtegyünk valamit, ami a másik javát vagy örömét szolgálja. Bár nem áll mély érzelmi kötődés a cselekedet mögött, de egyszerűen úgy döntünk, hogy megteszünk valamit a másikért.

Ez a hozzáállás alapjában megváltoztatja nem csak a párok szexuális életét, hanem kihat az egész párkapcsolatukra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.