A pszichológus szerepe

A pszichológia régebben vitatott volt, ma már elismert tudomány, a lélek tudománya.

Önmagunk és lelkületünk ismerete nélkül életünk könnyen válik tévelygős utazássá. A pszichológia abban segít, hogy lelkünkkel foglalkozva jobban megismerjük önmagunkat és ezen keresztül a külvilágot. E tudás birtokában jobban felismerjük emberi reakcióink, viselkedésünk és gondolkodásunk mozgatórugóit, ami által könnyebben eligazodunk az élet kanyargós útjain, életünk kiegyensúlyozottabbá, boldogabbá válik.

Az önismeret fejlesztésének minden ember életében fontosnak kellene lenni. Legtöbben azt gondolják, jól ismerik saját magukat, mégis a hozzánk forduló párok és családok példájából kiindulva ez, sajnos nem így van. Sokszor hallani; “pszichológushoz az megy, aki nem normális”. Vajon aki így gondolja, mégis kit gondol nem normálisnak? Hiszen az, hogy kit tartunk normálisnak mindenkinél erősen szubjektív alapokon nyugszik. Kérdés ha valaki azt vallja, hogy a pszichológus csak a nem normális emberekkel foglalkozik, mit gondol saját magáról? Hogyan látja önmagát?

Nagyon sokszor megfigyelhető, hogy az emberek szeretnek önmaguk hibás tükrében tetszelegni és ha véletlenül szembesülnek valós önmagukkal, bizony annyira megijednek, hogy rögtön visszamenekülnek hamis önismereti világukba. Milyen jó volna, ha mindenkinek lenne lehetősége kapcsolatban lenni pszichológussal. Valószínű, hogy saját és embertársaink tetteit, emberi kapcsolataink néha érthetetlen mozzanatait sikerülne jobban megértenünk.  Sajnos még nem tartunk itt.

Pszichológushoz járni manapság nem azt mondom, hogy luxus, de bizony sok ember számára, a szűkös anyagi keretek miatt, nem könnyen vagy egyáltalán nem elérhető. Vannak, akik megengedhetnék maguknak, de a már említett “nem normális ember” gondolkodásmódjuk végett, soha nem fognak pszichológushoz fordulni. De vannak, akik áldoznak lelki egészségükre, arra, hogy megértsék önmagukat, fejlesszék önismeretüket és javítsák kapcsolataikat. Ezek az emberek nagyon is a “normális ember” kategóriába tartoznak. A pszichológia segítségével ők már tudják; lelkületünk rendben léte fontosabb, mint a divatvilág diktálta külső megjelenésünk.

Árak:

Pszichológiai Tanácsadás: 10.000 Ft / 60 perc

Pár- és Családterápia: 8.000 Ft / 90 perc

Szexuálterápia: 10.000 Ft / 60 perc

Kérdése van?
Kérjen időpontot most!
Tovább a kapcsolatokhoz >>

Itt várjuk Önt:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.