A női hűtlenség

„Ön nem ismeri a női nemet! ­ Valóban, én csak a női igent ismerem.” (Karinthy Frigyes)

Ó azok az érzelmek… Mondják sokan, hogy mily bonyolult a női lélek, útjai kifürkészhetetlenek, megértése lehetetlen. Pedig a nők nem így gondolják. Hiába a világ nagy változása, korunk asszonyának mai napig fontos a szerelem, fontos egy kis törődés és becézgetés, egy támogató társ, tisztelet és megbecsülés, beszélgetés, szeretet és elismerés… és itt már el is vesztették férfi társaink azt a bizonyos fonalat.

Egy nő annyira tartja magát sikeresnek és értékesnek, amennyire stabil a párkapcsolata. A tévútra került női lélek kétségbeesetten szeretné pótolni ”a hiányt”, mely párkapcsolatában jelentkezett. A nő hűtlenkedése általában valamilyen hiányt szeretne pótolni, és szinte kizárhatjuk annak a tényét, hogy pusztán szex miatt lépjen félre. Félrelépésekor szexuális töltekezéséhez érzelmek is párosulnak, melyek könnyen szerelembe eséshez vezethetnek és ilyenkor már lelkileg is meg akarja szerezni a férfit.

A női lélek számára a harmónia és biztonság kettőse a legfontosabb, és mikor ez megbomlik, mert testileg és érzelmileg már nem a társához kötődik, akkor egy olyan belső feszültség alakul ki benne, mely nem felemeli őt, hanem pont az ellenkező irányba viszi el, frusztrálttá teszi.

Persze a nők képesek még egy valamire mielőtt félrelépnének, az átcsoportosításra. Ilyenkor bukkannak fel olyan hobbik a nő életében, melyeket már régóta dédelgetett. Energiáinak átcsoportosításával pótolja a hiányzó részecskéket. Nem csak különböző időtöltéseknek fog hódolni, hanem esetleg életének már meglévő, más területeibe jobban beleveti magát, ilyen például a gyermeknevelés vagy a munka.

Valószínű vannak olyan nők ­ kevés százalékban ugyan,­ akik úgy gondolják, hogy kielégíthetetlen étvágyuk vezette őket, de ők, véleményem szerint, nem látják reálisan helyzetüket.

Ezek a nők is mind helyettesíteni szeretnék a kialakult űrt az életükben.

Molnár-Péczely Olga

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.