A férfi hűtlenség

„Ne gondoljuk a férfiról, hogy isten, és ne várjuk, hogy oly gyöngéd legyen, mint egy vőlegény.” (William Shakespeare)

Mint már korábban említettem, nők és férfiak biológiai szempontból is különböznek. A férfi agy kommunikációért felelős területe kevésbé fejlett, mint a nőknek. Kevésbé képesek a sorok közt olvasni, kevésbé figyelnek a metakommunikációs jelekre és a testbeszédre. Náluk az egyértelmű üzenetek találnak célba. Magányosan, egyedül néznek szembe problémáikkal, gyakran értetlenül nézik, minek annyit beszélni róluk.

A férfi eltévelyedése nem feltétlenül jelenti kapcsolatának megromlását.

Le kell szögeznünk – a férfiak védelmében – hogy az, aki szeretetben és harmóniában él, nem fogja az ellenkező nem társaságát keresni. Ez a férfi meg tudja élni párkapcsolatában a tökéletes boldogságot és nagyon nehezen lesz megingatható.

Ám ha megingott számára mást jelentett a szerelmi légyott. Ahogy a statisztika is mutatja – melyre a későbbiekben fogok kitérni részletesebben -, a félrelépők nagyon csekély százaléka gondolkodott el azon, hogy elhagyja a párját, ahogy igen meglepő az is, hogy nem csupán a szex miatt léptek félre. A kis ”kitérő” után visszatérnek párjukhoz és nem áll szándékukban mélyebb szintekre ereszkedni ”cinkostársukkal”.

„Azt mondja – s talán igaza is lehet -, hogy neki ez az aktus nem jelentett elsöprő élményt, leginkább olyan volt amit érzett, mint amikor megiszik egy pohár finom bort. A férfi hamar túllép az ügyön, és számára nincs a dolognak utózöngéje. Ezt talán sokan kétségbe vonják, pedig az esetek többségében erről szól a férfi félrelépése.” (Dr. Rusz Edit, A testiségről őszintén, Jelenetek a szexuálterapeuta rendelőjéből)

Párkapcsolataink során elfelejtünk egy nagyon egyszerű, ugyanakkor fontos dolgot, a hódítást. Minden nap meg kell hódítanunk a partnert, mert nem támaszkodhatunk arra egy életen át, hogy már úgyis szeret minket. Nem szabad lejjebb adni azokból az igényekből, melyek párkapcsolatunk kezdeti szakaszában jelen voltak. A mai világ által diktált tempóban nem csak társunkkal, de önmagunkkal is szemben támasztott igény kell legyen, hogy ápoltak, csinosak és kívánatosak maradjunk.

Molnár-Péczely Olga

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.