A sorozatos elkövető. Megbotlottam nem egyszer, nem kétszer…

Ahogy írtam korábban, az egyszeri félrelépőt nem szeretném egy napon említeni, azokkal, akik ízig-vérig hűtlenek és kimerítik e fogalom összes jelentését. Az állandóan hűtlenkedő emberek azok, akik igazán nagy hazugságban élnek.  Nem csak saját magukat, de másokat is becsapnak. Nehéz észrevenni és meglátni az igazi énüket, mert rendkívül jó az álarcuk. Így eleinte csak az igazán szemfüles emberek látnak a színfalak mögé.

Jellemzően ott van mellettük az a partner, aki a szükséges érzelmi stabilitást biztosítja számukra, ám mindezzel nem elégszenek meg, különböző ”forrásokból” gyűjtik be a mindennapjaikhoz szükséges visszaigazolásokat. Ezek a visszaigazolások számukra olyanok, mint egy falat kenyér, mely által újra férfiasnak vagy nőiesnek érezhetik magukat. Nem veszik észre, hogy mindez egy fals tükör, melyben alacsony önbecsülésük hazug pompában tündököl, és mint egy napraforgó, állandóan a “napfényre” szomjaznak. Ha kicsit is meginogni látszik önbizalmuk, azonnal csillapítani igyekszenek egy kis “napfénnyel”, melynek fényében nem kell sokat mutatni magukból, éppen elég egy laza, felszínes, csekély intimitással sütkérezniük ahhoz, hogy újra egy jutalmazó szituációba kerüljenek.

Az ilyen ember önbecsülése nem áll szilárd talajon és újra meg újra meg akar merítkezni abban az élményben, melyben el tudja hinni, hogy ő nagyszerű ember és hihetetlenül vonzó nő vagy férfi is egyben.

Molnár-Péczely Olga

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.