Csillik Edina

Magánemberként:

Csillik Edina vagyok. Egy vidéki, háromgyermekes családban felnőve már gyermekkoromtól sokat tanulhattam arról, hogy milyen örömök és milyen nehézségek merülhetnek fel egy szoros együttélés során. Számomra az nyújtja a biztonságot, ha a család egy olyan közeg, ahol a folyamatos változásoknak teret hagyunk és együtt alakulunk, egymásért teszünk. Már pszichológiai tanulmányaim alatt találkoztam a rendszerszemlélettel (melyben a család és párterápia is dolgozik), ami még inkább segített megérteni azt, hogy a család egyes tagjainak működése, viselkedése, hogyan hat a többiekre és hogyan tudjuk együtt alakítani azt, amit közösen hoztunk létre.

Nagy szenvedélyem az utazás, ennek is leginkább az a fajtája, amikor helyiek szemén keresztül ismerhetem meg az adott kultúrát. Norvégiában, Izlandon és Kanadában is dolgoztam farmokon önkéntesként, de jártam már Ázsiában és Afrikában is. Az utazás számomra megismerést, szemlélettágítást, kapcsolatépítést és élményszerzést jelent. Minél többet utazok, annál inkább látom, hogy milyen sokszínű és változatos a világ, mégis mennyi közös pontot lehet találni, legyen szó egy észak-norvég zsákfaluban élő házaspárról vagy akár egy izraeli kapuőrről.

Szakemberként:

Pszichológiai képesítésemet a Károli Gáspár Református Egyetemen, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem interperszonális és interkulturális szakirányon. Még egyetemi éveim alatt kezdtem el a Magyar Családterápiás Egyesület pár- és családterapeuta képzését, mely számos gyakorlati eszközzel és szerteágazó elméleti tudással látott el annak érdekében, hogy a hozzám érkezőkkel a lehető legnagyobb felkészültséggel tudjak dolgozni. Emellett elvégeztem a Magyar Pszichoszomatikus Egyesület fókuszolás orientált módszer- és önismereti képzését, ami betekintést engedett a test és a lélek összefüggéseinek mélyebb megismerésébe. Jelenleg második mesterképzésemet végzem az ELTE Társadalmi nemek tanulmánya szakán, valamint szintén az ELTE falain belül szexuálpszichológiai szakpszichológusnak is tanulok.

Felnőtt éveim során arra kellett rájönnöm, hogy a családokban mindössze egy közös vonás van: mindegyik különböző. Legyen az nukleáris család, nagycsalád, mozaikcsalád, egyszülős család, szivárványcsalád vagy egy pár néhány háziálattal, az általunk választott együttélési forma mindenképp kihívások elé állítja a család összes tagját. Az ezekkel való megküzdés sokszor okozhat nehézséget és elakadást, mivel szocializációnk során leginkább a saját családunk problémamegoldási mintáit ismerjük meg. Így amikor egy új család/párkapcsolat alakul két világot kell összeegyeztetni, mely rengeteg munkával jár.

Pszichológusként abban segítem a hozzám érkezőket, hogy olyan nézőpontokat ajánlok meg nekik, mely megengedi számukra, hogy rendszerben lássák a problémát, és olyan eszközökkel látom el őket, melynek segítségével folyamatosan javítani tudnak ezen a rendszeren.

Kérdése van?
Kérjen időpontot most!
Tovább a kapcsolatokhoz >>